Style:    Language:

Author Topic: Incomplete Installation error #55  (Read 1124 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Onan

  • Chariot
  • ****
  • Posts: 258
Incomplete Installation error #55
« on: July 10, 2011, 01:49:53 AM »
I'm hitting this after reinstalling from disk and updating via steam.  The suggested steam solution does not help.  I'm running windows XP. 

I did the un / re-install because while playing a standard earth map game, under 100 turns, I started to have 20 minute plus load times.  I abandonned that game and tried one on a small map; after 5 minutes, still loading...I've never had these problems before. 

I thought a reinstall would help.  Steam (and civ when it was working) seems to slow my system down to a crawl--working light on full, system grinding away.  This is with a new motherboard a few weeks ago. 

Any ideas? 

Offline CanuckSoldier

  • Owner/Global Admin/Operator
  • Global Admin
  • Commando
  • ******
  • Posts: 6744
  • Gender: Male
    • Civilization Players Leagues
Re: Incomplete Installation error #55
« Reply #1 on: July 10, 2011, 10:57:30 PM »
If the installation error comes back, I would have Steam verify it's game cache.

As to your system all of a sudden slowing down, did you recently install a new video driver or anything?  Sometimes new video drivers cause bugs for specific games, and you have to revert to an older driver?  And btw how much main ram do you have?  and how many Civs and CS are there in this earth game?

CS
Owner/Global Admin/Operator
Civilization Players Leagues
www.civplayers.com

Offline Onan

  • Chariot
  • ****
  • Posts: 258
Re: Incomplete Installation error #55
« Reply #2 on: July 25, 2011, 03:03:24 AM »
This issue seems to have been caused by a recent update of my Avast! antivirus software.  Returning to the older version, and everything is working fine, so far.  Phew!

 

anything

League